HAARWERKEN

 ALGEMENE INFORMATIE

House of Marjory Alice BV richt zicht op het inzetten en verkopen van haarverlengingen (haarextensies, weften, pruiken en haarstukken).

LOCATIE

Wij zijn sinds november 2020 gevestigd in een hoogwaardig afgewerkt pand op een toplocatie in het winkelcentrum ‘Het Lage Land’ in Rotterdam.

Het pand is ruim 400 m2 groot, rolstoelvriendelijke en bestaat uit een luxe salon met aparte ruimtes om haarwerken en haarverlengingen te plaatsen, een magazijn, een productieruimte om haarstukken op maat te maken en ruimtes om cursussen te geven aan kappers en consumenten die het vak willen leren.

In geval van calamiteiten: 

950 meter verwijderd van het IJsseland ziekenhuis. Mocht er zich een voorval voordoen dan kunnen wij u met spoed naar het ziekenhuis vervoeren.

Vanuit deze locatie bieden wij onze specialisatie aan in het maken van pruiken, weaves en haarextensies voor de vrouwen met “Europees haar”. Deze haarextensies hebben geen speciale verzorging of producten nodig wat perfect is voor de Europese vrouw met snel vet wordend haar! Onze producten gaan gemiddeld 2 jaar mee, zijn onzichtbaar en voornamelijk veilig vanwege onze haarverlengingstechnieken met microringen. Het beschadigt het haar absoluut niet! Door onze unieke producten blijft onze klantenkring groeien. Onze lijnen zijn inmiddels erg gewild onder consumenten en andere salons en daarnaast ook bekend onder meerdere bekende Nederlanders. Inmiddels verkopen wij ook  producten voor vvrouwen met blackhair. Wij bedienen zowel de high-end markt als overige segmenten. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, technieken en trends om klanten het beste resultaat te kunnen bieden en onszelf blijven te verbeteren. We hebben daarom ook diverse uitvindingen in de branche gedaan die overigens ook gepatenteerd zijn.

 

House of Marjory Alice heeft bewust gekozen voor een echte specialisatie op het gebied van haarextensies waarbij we ons product verkopen aan zowel consumenten (vanuit onze salon en via onze webshop) als aan andere salons (groothandel). Daarnaast leiden we anderen op in onze hair-academy, zodat ook zij onze haarextensies op een goede manier kunnen inzetten. In de salon bieden wij behandelingen aan klanten door middel van kappers op oproepbasis die deze uitvoeren. Elke nieuwe medewerker wordt opgeleid en ingewerkt door de eigenaar Marjorie Wijnaar (ook wel bekend als Hairextensionguru Marjory Alice) zodat wij altijd dezelfde standaarden hanteren. Daarnaast concentreert zij zich voornamelijk op de verkoop aan andere salons, de trainingen van deze salons en de productie en kwaliteitsbewaking van onze producten.

House of Marjory Alice BV biedt diverse haarwerken aan, zowel als oplossing in geval van haarproblemen, maar ook omdat klanten deze om cosmetische redenen willen. Op onze site behandelen we de meest bekende haarproblemen (als gevolg van chemotherapie/radiotherapie en Alopecia) en mogelijke oplossingen. Daarnaast hebben wij veel klanten, die bij ons komen, omdat zij voller of langer haar willen. Dit kan door middel van mooie haarwerken (pruiken), maar ook middels haarextensies (weften, keratine-bondings, microringverlengingen, clip-ins etc.). Wij zijn in Nederland dé specialist op het gebied van haarverlengingen.

 

 

ERKENNING ANKO

 

House of Marjory Alice is als kappersorganisatie lid van ANKO en is daarnaast aangesloten bij de ANKO Sectie Haarwerken als erkend haarwerkspecialist. Dat betekent dat u mag rekenen op professionaliteit, deskundigheid en kwaliteit. Alle erkende haarwerkspecialisten zijn aangesloten bij De Geschillencommissie. Dit biedt u zekerheid en duidelijkheid. ANKO erkende haarwerkspecialisten hebben contracten afgesloten met de zorgverzekeraars, waardoor zij voor u kunnen declareren. De vergoeding wordt dan in mindering gebracht op de totaalprijs van het haarwerk.

 

 

PRIJZEN EN VERGOEDINGEN

 

 

Prijzen haarwerken

Onze haarwerken zijn gemaakt van 100% human onbewerkt donorhaar en wij leveren deze in diverse maten, kleuren, lengten en structuren. Wij leveren zowel confectie-haarwerken, maar ook haarwerken die wij geheel op maat maken. Op basis van uw wensen en uw haarprobleem beoordelen wij welke haaroplossing het beste bij u past. Het kan zijn dat wij een oplossing adviseren in de vorm van een beperkte haarverlenging of van een grotere haarverlenging of door middel van een pruik. De oplossing bepaalt de prijs. Bij een kleinere haarverlenging bedraagt de prijs enkele honderden euro’s, bij grotere haarverlengingen kan het gaan om vijfhonderd tot meer dan duizend euro en bij pruiken gaat het ook om bedragen van meer dan duizend tot zelfs enkele duizenden euro’s. Dus geheel afhankelijk van uw wensen en datgene dat nodig is.

 

Tijdens het adviesgesprek zullen wij uw haarprobleem en -wensen behandelen en met u kiezen voor de beste haaroplossing. Wij geven u dan ook een vaste prijs en/of prijsindicatie. Dit adviesgesprek is gratis en geheel vrijblijvend, zodat u zelf kunt beslissen of u wilt kiezen voor onze haaroplossing.

 

 

Vergoeding door een zorgverzekeraar

 

Bij aanschaf van uw haarwerk op basis van een medische indicatie* ontvangt u een vergoeding van uw zorgverzekeraar. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten. De basisvergoeding in 2021 bedraagt € 452. Bent u aanvullend verzekerd, dan kunt u wellicht een hogere vergoeding krijgen. Deze informatie staat in uw polisvoorwaarden.

* Medische indicatie: de medische indicatie (ook wel verklaring genoemd), is de diagnose van de behandelend arts. Hierin staat tevens wat de medische oorzaak is van het haarverlies. Deze indicatie is nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Tijdens het adviesgesprek zullen wij ook nagaan welke vergoeding voor u geldt.

 

 

Een afspraak maken

 

Als u geïnteresseerd bent in een haarwerk van ons dan kunt u ons een email zenden (haarwerken@marjoryalice.nl). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Maar u kunt ons natuurlijk ook bellen (010-3032577), zodat wij met u direct kunnen overleggen wat uw wensen en wat onze mogelijkheden zijn. Wij zijn open op werkdagen van 9:30 uur tot 18:00 uur met uitzondering van maandag.

Boekt u liever direct online een adviesgesprek (kostenloos en vrijblijvend)

 

ALGEMENE VOORWAARDEN HAARWERKEN

 

Onze algemene voorwaarden Haarwerken is te vinden via deze link: Algemene voorwaarden HOMA Haarwerken.

 

 

 

 

(medische) HAARPROBLEMEN EN HAAROPLOSSINGEN

 

 

Er zijn vele vormen van haarproblemen, zoals het dunner worden van haar door haaruitval tot zelfs volledige haaruitval. Deze problemen kunnen tijdelijk maar ook permanent zijn en een gevolg zijn van erfelijke factoren, van een medische behandeling (of medicatie), van een lichamelijke aandoening, van hormonale veranderingen maar ook van psychische factoren (zoals stress). Twee belangrijke medische oorzaken voor haaruitval betreffen Alopecia en chemotherapie/radiotherapie.

 

 

Alopecia

 

Op de website van de Alopecia-vereniging (www.alopecia-vereniging.nl ) worden de diverse gradaties van Alopeica areata uitgelegd. Het betreft pleksgewijze kaalheid (die zich overal op het lichaam kan voordoen), tot de situatie waarbij vooral het hoofdhaar niet meer groeit, als ook dat er volstrekt geen haargroei meer is (geen hoofdhaar en geen lichaamsbeharing). Over de behandeling van Alopecia zijn de meningen verdeeld. Omdat deze vorm van haaruitval bij zevetig tot tachtig procent van de gevallen binnen enkele maanden tot een jaar vanzelf herstelt, kiezen artsen er vaak voor om het natuurlijk verloop af te wachten. Ingeval van Alopecia is haartransplantatie niet geschikt, omdat ook getransplanteerde haren kunnen uitvallen.

 

 

Chemotherapie en radiotherapie

 

Chemotherapie wordt gebruikt ingeval van kanker. De medicijnen die daarbij worden gebruikt doden niet alleen kankercellen, maar ook gezonde cellen. Naast vermoeidheid en misselijkheid is ook haaruitval een veel voorkomende bijwerking. Deze bijwerking is meestal tijdelijk.

Bij radiotherapie worden kwaadaardige cellen in het lichaam met straling behandeld. Omliggende gezonde cellen van haarzakjes worden hierdoor beschadigd en deze veroorzaken kale plekken. In dat geval worden dus alleen de behandelde gebieden haarloos.

 

 

 

 

HAAROPLOSSINGEN

 

 

Wij kunnen u geen oplossing bieden om uw haaruitval te verhelpen; daarvoor moet u bij een daarvoor geschikte arts of dermatoloog zijn. Maar wij kunnen u wel helpen om uw haaruitval ‘onzichtbaar’ te maken middels een mooi haarwerk. U kunt bij ons kiezen uit een confectie-haarwerk, maar wij kunnen voor u ook een haarwerk op maat maken.

Al onze haarwerken worden gemaakt met echt donorhaar. U kunt daarbij kiezen voor haarwerken uit onze Platinum Line (Braziliaans of Peruaans haar) of uit onze Gold Line. Ons haar heeft schubben, waardoor dit beter te verzorgen is en daardoor natuurlijk oogt alsof het uw eigen haar is.

 

De oplossing die wij u zullen adviseren wordt bepaald door de mate van haaruitval alsmede de verwachte duur van uw haarprobleem. De oplossing ingeval u ‘alleen’ last heeft van een bepaalde plek met haaruitval is natuurlijk anders dan wanneer u uw haar volledig hebt verloren.  Soms volstaat een plaatselijke haarverlenging met losse weften of met een bundel, maar misschien adviseren wij u een haarbehandeling met i-tips of flattips. Bij meer haaruitval, zal een oplossing eerder worden gevonden middels een pruik. Om u de beste oplossing te kunnen adviseren, volgen wij een specifieke werkwijze, die verder op onze website (‘Onze werkwijze’) is toegelicht.

 

U bent overigens ook bij ons welkom als u graag een haaroplossing wil om cosmetische redenen. Bijvoorbeeld omdat u een vollere of langere bos haar wilt, of omdat u voor een bepaalde tijd ander haar wilt. Wat uw reden ook is, onze specialisten staan klaar om u te helpen.

 

 

ONZE WERKWIJZE

 

 

CONTACT EN ADVIESGESPREK

 

Als u geïnteresseerd bent in een haarwerk van ons dan kunt u ons een email zenden (haarwerken@marjoryalice.nl). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Maar u kunt ons natuurlijk ook bellen (010-3032577), zodat wij met u direct kunnen overleggen wat uw wensen en wat onze mogelijkheden zijn.

Wij beginnen een behandeling altijd met een adviesgesprek bij ons in de salon in Rotterdam. Mocht u op grond van een medische indicatie niet naar onze salon kunnen komen, dan kunnen wij u thuis bezoeken (indien u binnen een straal van 10 kilometer van onze salon woont). Dit adviesgesprek kan meestal binnen een termijn van vijf werkdagen plaatsvinden en dit is gratis en vrijblijvend.

Het adviesgesprek is er op gericht om duidelijk te krijgen wat uw wensen en problemen zijn waarna wij u zullen uitleggen op basis van welke stappen (stappenplan) wij tot de best mogelijke oplossing voor uw wensen/problemen denken te kunnen komen. Wij zullen alle voor- en nadelen met u bespreken en u informeren over de kosten en de eventuele vergoeding vanuit een zorgverzekeraar. Indien u dit wenst en als dit mogelijk is, zullen wij uw haarwerk direct maken, maar mocht dat niet gaan dan zullen wij u informeren over de waarschijnlijke levertijd. Zoals hiervoor is aangegeven, is het adviesgesprek gratis en vrijblijvend. Als u voor een haarwerk-behandeling bij ons kiest, zullen wij de afspraken in een overeenkomst met u vastleggen alvorens wij met onze behandeling zullen beginnen.

 

 

UW KLANTENDOSSIER

 

 

Om uw behandeling zo goed en zorgvuldig mogelijk te beheren, maken wij voor u een klantendossier aan. De bedoeling hiervan is om duidelijk te hebben dat wij door middel van ons adviesgesprek en ons stappenplan tot een juiste oplossing voor uw wensen en problemen zijn gekomen. In uw dossier worden onder andere de volgende aspecten opgenomen: uw medische diagnose en de functionaliteitsdiagnose (indien van toepassing), de prognose, de oplossingsrichting, de overeenkomst met u, de maten van uw hoofd/haarwerk, de kleur, de prijs, belangrijke aspecten inzake de levering en de service (nazorg). Mocht u dit wensen, dan kunt u ons altijd om een kopie van uw klantendossier (of een deel daarvan) vragen.

 

 

UW DIAGNOSE EN ONS ZORGPLAN

 

Uw medische diagnose, de functionaliteitsdiagnose en onze prognose

 

Als er sprake is van een medische diagnose dan vragen wij u om uw verwijsbrief. Wij controleren of degene die deze verwijsbrief heeft uitgegeven ook geaccepteerd wordt door een zorgverzekeraar. Op basis van deze medische diagnose leggen wij de oorzaak van het type haarverlies vast. Wij gaan verder na of er sprake is van specifieke belemmeringen of gebreken die van invloed zouden kunnen zijn op het haarwerk dat wij willen aanmeten (functionaliteitsdiagnose). Mede op basis hiervan zullen wij een inschatting maken voor welke periode het haarwerk een oplossing dient te zijn voor het probleem van uw haarverlies (onze prognose).

 

 

Ons zorgplan

 

Op basis van de diagnose en onze prognose bepalen wij of een haarwerk een goede oplossing voor uw haarprobleem zal zijn. Als dit zo is, dan gaan wij na welk haarwerk voor u de beste oplossing is. Wij zullen de onderbouwing voor het door ons aanbevolen haarwerk met u overleggen en ook in uw dossier vastleggen. U beslist uiteindelijk voor welk haarwerk er zal worden gekozen. De afspraken die met u worden gemaakt (type haarwerk, leverdatum, prijs, garantie, leveringsvoorwaarden, service) worden in een overeenkomst vastgelegd. Mochten wij overigens niet in staat zijn om u deze oplossing te bieden, dan zullen wij voor u nagaan of een ander erkend haarwerkbedrijf u misschien wel zou kunnen helpen.

 

 

DE LEVERING VAN UW HAARWERK EN DE NAZORG

 

 

De levertijd van uw haarwerk hangt af van de beschikbaarheid van een passende haarwerk (bij een confectiehaarwerk) of de tijd die nodig is om een maathaarwerk te maken. Bij een confectiehaarwerk kunnen we veelal binnen twee werkdagen leveren; ingeval van een maathaarwerk meestal binnen twaalf tot zestien weken. Bij een overschrijding van de levertijd zullen wij u tijdig informeren.

Als het haarwerk klaar is, controleren wij of dit haarwerk ook overeenkomt met de vereisten uit uw zorgplan (zoals deze in uw klantendossier zijn vastgelegd). Hierna kunt u uw haarwerk passen. Indien noodzakelijk, zullen wij uw haarwerk nog aanpassen. Nadat het helemaal naar tevreden is, vragen wij u voor akkoord te tekenen. U krijgt van ons nog een persoonlijke training hoe u kunt omgaan met uw haarwerk en een (schriftelijke) gebruiksaanwijzing over het gebruik en het onderhoud van uw haarwerk.

Ingeval van een confectie-haarwerk kan het voorkomen dat u dit nog niet direct nodig heeft, omdat uw haarverlies nog zo erg is. U kunt dan kosteloos drie tot zes weken uw haarwerk reserveren tot het moment dat u uw haarwerk daadwerkelijk wil dragen. Na zes weken dient u uw haarwerk wel af te nemen.

Na levering kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht met vragen over uw haarwerk of voor aanpassingen. Wij vragen u ook of u uw ervaringen met het dragen van uw haarwerk aan ons zou willen doorgeven, zodat wij kunnen bijhouden in uw klantendossier. Hierdoor kunnen wij u en ook anderen in de toekomst beter van dienst zijn.

 

 

GARANTIE EN KLACHTEN

 

Garantie

 

Mocht u problemen hebben met uw haarwerk dan zullen wij er alles aan doen om deze problemen te verhelpen. Wij bieden wij u dan ook een garantie op eventuele fabricagefouten tot zes maanden na levering van uw haarwerk tot ten hoogste het factuurbedrag. Onze garantiebepalingen zijn meer in detail uitgelicht in onze algemene voorwaarden.

 

 

Klachten

 

Wij helpen u graag als u vragen of klachten heeft. Wij verzoeken u ons deze aan ons telefonisch (010-3032577) of per email (haarwerken@marjoryalice.nl) te melden. Mocht u desondanks toch niet tevreden zijn over de afhandeling van uw vraag of klacht, dan verzoeken wij u om uw klacht aan ons schriftelijk te melden via ons klachtenformulier (klik hier voor ons klachtenformulier). Hiermee wordt uw klacht formeel door ons geregistreerd en gaat onze klachtenperiode van twee weken in, waarbinnen wij zullen proberen om uw klacht alsnog afdoende te verhelpen. Mocht u na deze periode nog niet tevreden zijn, dan kunt u uw klacht melden aan De Geschillencommissie. Aangezien wij het keurmerk ‘ANKO Haarwerk Specialist’ voeren, vallen wij onder de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken van De Geschillencommissie. Deze Stichting zal een bindende uitspraak doen over uw klacht. Voor de details omtrent de klachtenregeling, verwijzen wij u graag naar onze algemene voorwaarden.