MEDISCHE OORZAKEN VOOR HAARPROBLEMEN

 

 

Er zijn vele vormen van haarproblemen, zoals het dunner worden van haar door haaruitval tot zelfs volledige haaruitval. Deze problemen kunnen tijdelijk maar ook permanent zijn en een gevolg zijn van erfelijke factoren, van een medische behandeling (of medicatie), van een lichamelijke aandoening, van hormonale veranderingen maar ook van psychische factoren (zoals stress). Twee belangrijke medische oorzaken voor haaruitval betreffen Alopecia en chemotherapie/radiotherapie.

 

 

Alopecia

 

Op de website van de Alopecia-vereniging (www.alopecia-vereniging.nl ) worden de diverse gradaties van Alopeica areata uitgelegd. Het betreft pleksgewijze kaalheid (die zich overal op het lichaam kan voordoen), tot de situatie waarbij vooral het hoofdhaar niet meer groeit, als ook dat er volstrekt geen haargroei meer is (geen hoofdhaar en geen lichaamsbeharing). Over de behandeling van Alopecia zijn de meningen verdeeld. Omdat deze vorm van haaruitval bij zevetig tot tachtig procent van de gevallen binnen enkele maanden tot een jaar vanzelf herstelt, kiezen artsen er vaak voor om het natuurlijk verloop af te wachten. Ingeval van Alopecia is haartransplantatie niet geschikt, omdat ook getransplanteerde haren kunnen uitvallen.

 

 

Chemotherapie en radiotherapie

 

Chemotherapie wordt gebruikt ingeval van kanker. De medicijnen die daarbij worden gebruikt doden niet alleen kankercellen, maar ook gezonde cellen. Naast vermoeidheid en misselijkheid is ook haaruitval een veel voorkomende bijwerking. Deze bijwerking is meestal tijdelijk.

Bij radiotherapie worden kwaadaardige cellen in het lichaam met straling behandeld. Omliggende gezonde cellen van haarzakjes worden hierdoor beschadigd en deze veroorzaken kale plekken. In dat geval worden dus alleen de behandelde gebieden haarloos.

 

 

 

 

HAAROPLOSSINGEN

 

 

Wij kunnen u geen oplossing bieden om uw haaruitval te verhelpen; daarvoor moet u bij een daarvoor geschikte arts of dermatoloog zijn. Maar wij kunnen u wel helpen om uw haaruitval ‘onzichtbaar’ te maken middels een mooi haarwerk. U kunt bij ons kiezen uit een confectie-haarwerk, maar wij kunnen voor u ook een haarwerk op maat maken.

Al onze haarwerken worden gemaakt met echt donorhaar. U kunt daarbij kiezen voor haarwerken uit onze Platinum Line (Braziliaans of Peruaans haar) of uit onze Gold Line. Ons haar heeft schubben, waardoor dit beter te verzorgen is en daardoor natuurlijk oogt alsof het uw eigen haar is.

 

De oplossing die wij u zullen adviseren wordt bepaald door de mate van haaruitval alsmede de verwachte duur van uw haarprobleem. De oplossing ingeval u ‘alleen’ last heeft van een bepaalde plek met haaruitval is natuurlijk anders dan wanneer u uw haar volledig hebt verloren.  Soms volstaat een plaatselijke haarverlenging met losse weften of met een bundel, maar misschien adviseren wij u een haarbehandeling met i-tips of flattips. Bij meer haaruitval, zal een oplossing eerder worden gevonden middels een pruik. Om u de beste oplossing te kunnen adviseren, volgen wij een specifieke werkwijze, die verder op onze website (‘Onze werkwijze’) is toegelicht.

 

U bent overigens ook bij ons welkom als u graag een haaroplossing wil om cosmetische redenen. Bijvoorbeeld omdat u een vollere of langere bos haar wilt, of omdat u voor een bepaalde tijd ander haar wilt. Wat uw reden ook is, onze specialisten staan klaar om u te helpen.