Downloadlink verzorgingsadvies

Verzorgingsadvies Platinum Line

Heeft u net nieuwe Hairextensions uit de Platinum Line collectie aangeschaft? Voor lang draagplezier kunt u dit verzorgingsadvies volgen.

Als u het haar wast, doe dit dan als volgt:

⦁ Was de hairextensions met een reinigende shampoo zonder parabenen, sulfaten, silliconen of andere toevoegingen.( M.A. Platinum Line Haircare) om het haar te reinigen en de schubben te openen.

⦁ Masker aanbrengen om de vezellaag te voeden van binnenuit, goed doorkammen en daarna uitspoelen.

⦁ Conditioner ( M.A. Platinum Line haircare) aanbrengen om de buitenste schubbenlaag weer af te sluiten, goed doorkammen en uitspoelen.

⦁ Geen serum of olie en dergelijke in het haar smeren. Dit haar wordt juist droog van allerlei toevoegingen. Uiteraard kunt u experimenteren maar als het product het haar droog maakt, volg dan bovenstaande stappen opnieuw.

-U dient uw haar elke dag goed te borstelen. Begin bij de punten, daarna het middengedeelte en uiteindelijk het hele haar.

Ook belangrijk om over de hoofdhuid, inclusief bondjes/microringen, heen te borstelen (geen kam gebruiken maar een speciale extensionborstel) ivm met losse haren. Ook kammen vanaf de aanzet tot aan het bondje/microring Dit om klit vorming te voorkomen.

-U verliest ongeveer 80 tot 100 haren per dag. Het is belangrijk om regelmatig te borstelen om zo veel mogelijk losse haren te verwijderen.

-Controleer regelmatig of de hairextensions/banen weave niet aan elkaar zitten.

Dit kan na verloop van tijd gebeuren. Dit komt door verlies van uw eigen haar, wat blijft zitten in de bondjes/microringen/banen.

-Voelt u dat hairextensions/banen weave aan elkaar zitten? Trekt u ze voorzichtig uit elkaar, om verdere klitvorming te voorkomen.

-Na het inzetten van de hairextensions mag het haar twee dagen niet gewassen worden, dit in verband met het uitharden van de bondjes of de hechting van de microringen.

Zodra deze twee dagen voorbij zijn, kunt u uw haar wassen, maar wel met de verzorgingsproducten die daarvoor geadviseerd worden.

-Gebruik altijd reingende producten zonder allerlei toevoegingen. Liefst GEEN shampoo met olie/repairfunctie/extra voeding. De Platinum Line is erg gevoed haar van nature en extra toevoegingen kunnen het haar juist droog maken of plakkerig.
-Masker mag gebruikt worden in de lengte en punten. Wees voorzichtig i.v.m uitglijden van de microringen.

-U kunt ongeveer 10 tot 15% procent verliezen van het aantal geplaatste hairextensions. (Draagt u weavebanen dan zult u uiteraard geen extensions verliezen. Eigen haarverlies heeft iedereen elke dag en in dit geval blijft dat haar tussen de banen zitten.)
Dit is normaal, ieder mens verliest tussen de 80 tot 100 haren per dag. Het uitvallen van haren, die u normaal na het borstelen in uw borstel heeft zitten, blijven nu tussen de bondjes/microringen zitten.

-Uw haar na het wassen altijd drogen. Vocht is een van de problemen waardoor men meer en sneller hairextensions verliest,en ook klitten en dreadvorming van kunnen ontstaan.

-Voor het slapen gaan, het (droge) haar in een staart (niet te strak) of een losse vlecht maken. Dit voorkomt klitten en dreadvorming.

-Als u gaat zwemmen adviseer ik u een beschermende badmuts te dragen, of het haar vast te dragen omdat chemicaliën uit zwembaden of zout uit de zee, uw hairextensions kunnen aantasten en/of uitdrogen. Na het zwemmen goed wassen en voeden met conditioner en masker.

-Extra tip voor wax-extensions: Als u uw haar styled, met een warmtebron, gebruik dan altijd eerst een bescherming tegen de hitte en vermijd de bondjes omdat deze dan smelten en lolaten.

  • Draagt u krullende hairextensions? Spray deze nat met water en voeg haircare toe ( lotion/olie voor krullen) daarna goed doorborstelen, met een diffuser bepaal je hoe groot je de krul maakt tijdens het opdrogen.

 

Veel draagplezier toegewenst!

House of Marjory Alice